Connect with us

MENADŽMENT

5 tajni praznične prodaje u beauty centru

5 tajni praznične prodaje

Sezona praznika je najpopularnije vreme kupovine u godini za poklone, a s obzirom na to da praznične prodaje iznosi oko 20% godišnje maloprodajne aktivnosti, još je važnije da vaš beauty ili spa centar bude u žiži interesovanja kupaca.

 Kako možete pojačati prodaju  tokom praznične sezone? Isprobajte neke od sledećih saveta, trikova i marketinških ideja:

  1.  Neka bude sezonsko i personalizovano – Bez obzira da li menjate svoje uobičajene maloprodajne kese  za zabavne praznične ili primenjujete rustični pristup sa smeđim papirom i trakom ukrašenom malim zvončićima, uvijenim konopcem i komadićima bora, učinite svoj omot posebnim i jedinstvenim za ovo doba godine. Ubacite neke kartice s imenima i prazne kartice uz vaše brendiranje za dodatni personalizovani momenat.
  2.  Razmislite o pakovanju poklona – 52% kupaca je reklo da ne vole pakovanje poklona jer im treba previše vremena, pa sklanjanje tog dodatnog zadatka sa liste njihovih obaveza može učiniti vaše poslovanje jedinstvenim. Ponudite uslugu pakovanja  poklona od 200 dinara pri kupovini ili besplatno pakovanje kada potroše 5000 ili više dinara. Dodatni efekat personalizacije i lakoća koju dodajete njihovom životu je ono što vam pomaže da se vaše poslovanje razlikuje od drugih!
  3. Spajajte svoje proizvode u poklon pakete – Ko još ne voli dobru poklon korpu? Sastavite i označite tematske korpe sa proizvodima ili kompletima proizvoda oko svakog praznika. Možete ih organizovati i sortirati u kategorije kao što su korpe za negu kože ili kose ili  korpe za devojku, dečka, mamu, tatu, najboljeg prijatelja i tako dalje. Kupovina za praznike na taj način je postala laka za vaše kupce i primamljiva. 
  4.  Neka cene budu jednostavne – sastavite ponude po pojedinačnim cenama od 1000, 1500, 5.000, 7.000 din i više. Paket cena ne mora biti praćen popustom, a pomaže u ostvarivanju veće prodaje pojednostavljivanjem odluka o kupovini.  
  5. Razne sitnice – Plasirajte manja pakovanja proizvoda koje prodajete u vašem centru kao proizvode za lako poklanjanje i povoljnu cenu.  Bez obzira da li to uključuje grupe veličina uzoraka ili specijalne proizvode ekskluzivne za tu kolekciju, kad ih stavite u registar, oni će se sigurno prodati kao ludi.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Advertisement

NAJČITANIJE

Otvaranje frizerskog salona Otvaranje frizerskog salona

Kako da otvorim Beauty centar ili frizerski salon? 14 saveta za uspeh u 2021.

BUSINESS

marketing saveti marketing saveti

50 saveta za uspešan marketing vašeg beauty centra

MARKETING

Kako pobediti u dizajniranju salona (čak ako je to i vaš prvi salon)

INNOVATIONS

kućni salon kućni salon

7 osnovnih saveta za pokretanje uspešnog kućnog salona

MENADŽMENT

Connect