Connect with us

MENADŽMENT

6 stvari koje treba staviti na finansijski spisak vašeg salona za kraj godine

finansijski izveštaji

Često zanemarivan ili urađen u žurbi,  poslovni izveštaj i strategija vašeg beauty ili spa centra mogu loše uticati na razvoj vašeg biznisa. Troškovi tokom godine imaju tendenciju porasta? Da li vaši stilisti još uvek donose dovoljno novca za plate koje imaju? Da li ćete morati da povećate cene ove godine? Da li treba da tražite druge dobavljače za bolje ponude? Šta je sa zalihama i opremom? Čitav deo ide u planiranje za narednu godinu, a najčešće najbolji način da se sve to uradi jeste pregled prošle godine. Stoga je potreba za finansijskim spiskom beauty centra za kraj godine velika ( možete ga naći dole ako kasnite sa papirologijom), a neophodno je  i dobro razumevanje projekcije novčanog toka.

Izdvojite par sekundi da pročitate, a onda i dovoljno veremena da odradite Vaš finansijski spisak salona za kraj godine.

  • Zalihe

Zaista je važno da ispravno utvrdite svoje zalihe. To će uticati na vašu zaradu i može smanjiti vaš procenat bruto zarade ako radite izveštaj za prethodnu godinu godini.

  • Kupujte opremu

U mnogim zemljama postoji godišnja nadoknada za ulaganje (proverite kakva je situacija u vašoj državi). Ako razmišljate o kupovini opreme, učinite to pre kraja godine i dobićete korist od smanjenja poreza. Obavezno se raspitajte kod svog  računovođe da li možete da iskoristite bilo koji godišnji dodatak za investiranje u vašu opremu.

  • Doprinos penzija

Ako ste poreski obaveznik na višem stopu ili vodite posao preko kompanije sa ograničenom odgovornošću  možda ćete moći smanjiti porez i doprinos za penziono osiguranje. Moraćete se raspirati i za ovo.

Pazite na ugovore o zakupu i ugovore o zajmu: osigurajte da vaš računovođa dobije kopije istih za pripremu računa. U suprotnom, ne možete tražiti pravi iznos kamate.

  • Razgovarajte sa svojim računovođom

Uvek biste to trebali raditi najmanje 2 meseca pre kraja godine. Ako nemate redovne sastanke sa knjigovođom, obavezno zakazujte razgovor pre kraja godine. Kada se sretnete u novoj godini, obavezno razgovarajte o predlozima ili načinima koji će vam pomoći da uštedite za narednu godinu.

  • Postavite svoje ciljeve za narednu godinu

Sada je sjajan trenutak da sednete i pogledate šta želite da postignete u 2020. Odvojite malo vremena da to pravilno uradite i dajte sebi i svom timu ciljeve koje  možete da podelite na mesečne prihode, uzimajući u obzir bilo koja sezonska kolebanja.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Advertisement

NAJČITANIJE

Otvaranje frizerskog salona Otvaranje frizerskog salona

Kako da otvorim Beauty centar ili frizerski salon? 14 saveta za uspeh u 2021.

BUSINESS

marketing saveti marketing saveti

50 saveta za uspešan marketing vašeg beauty centra

MARKETING

Kako pobediti u dizajniranju salona (čak ako je to i vaš prvi salon)

INNOVATIONS

kućni salon kućni salon

7 osnovnih saveta za pokretanje uspešnog kućnog salona

MENADŽMENT

Connect