Connect with us

BEAUTY

Besplatno povećajte broj potencijalnih klijenata uz pomoć Instagrama u 3 laka koraka

Svi znamo da plaćene reklame najbolje dovode do povećanja broja pratilaca na instagramu, tj. potencijalnih korisnika vaših usluga, ali da li ste znali šta je to što može potpuno beslatno da vam pomogne u istoj nameri?

Šta je to što možete da uložite, a da dobijete duplu korist – zadovoljne i srećne klijente koji će vas preporučiti prijateljima i pomoći vam da povećate profit? 

Danas ćemo vam otkriti par načina koji vam mogu olakšati saradnju sa klijentima:

 

 

Budite ažurni kada je u pitanju inbox

 

 

Krećemo od najvažnijeg alata za komunikaciju sa vašim klijentima, a to je upravo inbox. 

Ljudi su postali sve nestrpljiviji, znate i sami da kad nekome pošaljete poruku očekujete odgovor kroz najkasnije pola sata ili odmah, ako je nešto jako bitno u pitanju. Tako i vaši klijenti ne vole da čekaju na odgovor dugo ukoliko su pitali da li ima slobodnih termina ili kolika je cena nekog tretmana. 

Koliko god se vama nekada takva pitanja činila nebitnim ili banalnim (jer na vašem sajtu već stoji cena te usluge) klijentima je to vrlo važno – oni žele da ostvare direktan kontakt sa vama. 

Ako su to novi korisnici onda je naročito važna brzina vašeg odgovora, kao i sam način odgovora – smatrajte to kao odlaskom na intervju gde vi treba da ostavite dobar prvi utisak na drugu stranu jer na kraju krajeva, to i jeste razgovor za posao, zar ne? Možda će vam klijent baš nakon vašeg odgovora zakazati termin upravo preko inbox-a. 

Naravno, svesni smo da odgovaranje na svaku pojedinačnu poruku (još ako klijent zapitkuje za sve usluge koje imate u ponudi) može biti jako iscrpljujuće i oduzeti puno vremena, naš savet je da bar pokušate da budete što je moguće ažurniji ili da to prepustite nekome od zaposlenih ko je upućen u sve detalje poslovanja vašeg salona.

 

 

Pratite komentare i učestvujte u diskusijama

 

 

Stalno vam stižu neka obaveštenja, lajkovi i komentari na sve strane, a vi ne znate gde ćete pre od posla. Ako ste već odgovorili na sve poruke u prijemnom sandučetu onda izdvojite malo vremena da odgovorite i na komentare koje su vam klijenti ostavili ispod objava. 

Može se desiti da će vam komentari poput poljupćića ili “Vrh!” i “Top!” delovati smešno, ali to su komentari onih koji cene vaš rad i koji su izdvojili vreme za to tako da, izdvojte i vi malo vremena za njih!  Kada su sve obaveze završene odgovorite ili barem stavite srce na njihov komentar. 

To će odati dobar utisak da brinete o svojim klijentima i da cenite njihovo mišljenje!

Isto tako je bitno i da s vremena na vreme vi započnete diskusiju komentarišući objave klijenata koje poznajete lično ili čak rad konkurenata, time ćete “biti viđeni” na profilima drugih pa će njihovi pratioci moći da uđu na vaš profil i eventualno postanu vaši klijenti.

Ovde posebno obratite pažnju – komentarisanje je vidljivo, za razliku od inbox-a, trudite se da vam komentari budu pozitivni i vodite računa o pravopisu jer je to još jedan pokazatelj vaše kulture i odnosa koje gajite sa klijentima u svom beauty salonu.

 

Obavezno pratite odgovore na instagram story-je

 

 

Pre svega, da biste imali odgovore, morate nešto da okačite na story, je l’ da? Naš savet je da svaki put (dobro, ne baš svaki, ako imate previše klijenata dnevno) uslikate ono što ste uradili, bilo da je to frizura ili su nokti, određeni tretman lica itd. Takođe, ne zaboravite da pitate vaše klijente da li imaju instagram i zapratite ih.

 

 Kada izbacite story, obavezno ih tagujte jer će onda oni podeliti vaš story na svoj i eto novih, potencijalnih klijenata kojima se dopada ono što ste uradili za njihovu sestru, tetku, strica i tako se pročuti za vas. 

 

Iako već imate prenatrpan inbox direktnih poruka, obratite pažnju na odgovore sa Instagram priča, jer upravo preko njih možete privući najviše budućih mušterija.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Advertisement

NAJČITANIJE

Otvaranje frizerskog salona Otvaranje frizerskog salona

Kako da otvorim Beauty centar ili frizerski salon? 14 saveta za uspeh u 2021.

BUSINESS

marketing saveti marketing saveti

50 saveta za uspešan marketing vašeg beauty centra

MARKETING

Kako pobediti u dizajniranju salona (čak ako je to i vaš prvi salon)

INNOVATIONS

kućni salon kućni salon

7 osnovnih saveta za pokretanje uspešnog kućnog salona

MENADŽMENT

Connect