Connect with us

MARKETING

Da li vam je potreban Black friday u vašem beauty centru?

Crni petak odnosno Black Friday i sajber ponedeljak  smatraju se glavnim događajima za kupovinu u godini. Zapravo, istraživanje je pokazalo da preko 55% potrošača planira kupovati u prodavnici i putem interneta tokom ovog četverodnevnog događaja.

Kao jedno od najpoželjnijih doba godine, Black Friday nudi ogroman potencijal za privlačenje novih kupaca, istovremeno podsećajući postojeću klijentelu na vaše vrhunske salonske usluge.

Ako ste zaglavili sa idejama, ne plašite se.  Osmislili smo 10 načina na koje možete iskoristiti Crni petak za uspeh u prodaji u novembru:

Vodiči za poklone

Sastavite jedinstveni vodič za poklone za vaše klijente, u okviru različitih kategorija, podeljenih po ceni, boji ili trendu. Na primer, „Pet lakova za nokte za 1500 dinarai“, „Tri proizvoda za negu kože vitalnih za zimu“ ili „Četiri najbolja šampona za obojenu kosu“. Podelite ih na svim profilima na  društvenim mrežama, kao i slanjem isključivo pretplatnicima e-poštom.

Svakodnevne ponude

Unesite ponude koje će se dešavati tokom određenog perioda dana , a koje vaši klijenti zaista mogu iskoristiti. Smanjite cene na tretmane koji koriste određeni proizvod ili obezbedite popust na neke od vaših vrhunskih usluga. Savetujemo da to radite samo prvih ili poslednjih nekoliko sati u danu.

U danima koji prethode Crnom petku, pošaljite e-poštu u kojoj ćete istaknuti te ponude i automatizujte e-poštu kako biste mogli da šaljete svakog sata obaveštenje da je ponuda aktivna. Obavezno obavestite svoje klijente da se prijave na newslater  listu kako ne bi propustili korisne akciije!

Misteriozna ušteda

Svi vole ideju misterije ili iznenađenja, pa zašto to ne biste uključili u svoju strategiju Crnog petka? Pošaljite klijentima mail sa 10%, 20% ili 50% popusta na određene tretmane ili usluge. Kada kliknu na poziv na akciju, mogli biste ih odvesti do sajta ili landinpage, pokazujući tačno koju uslugu ili tretman mogu da koriste

 

Ne brinite ako nemate resursa da to sprovedete putem interneta – klijenti mogu da dođu do svoje misteriozne ponude prilikom sledeće posete vašem salonu.

Besplatni pokloni

Razmislite o tome da svojim klijentima ponudite besplatan poklon uz tretman ili uslugu. Ne mora biti nešto veliko, već samo nešto sitno poput uzorka testera. Postavite zahtev da  resheruju neku vašu objavu sa Instagrama na svoj story kako bi u salonu dobili poklon.

Izaberite nekoliko najprodavanijih proizvoda ili usluge iz salona i stvorite konkurenciju oko njih. Na primer, zamolite pratioce da ostave komentare u kojima će objasniti zašto bi trebalo da pobede ili detaljnije šta najviše vole u ​​vašem salonu.

Prijavite ponude

Tokom vikenda Crnog petka, vaš veb-sajt će verovatno privući mnogo saobraćaja, a postojeći klijenti i potencijalni novi pregledavaju sajt za ponude. Iskoristite ovo nudeći ponudu Crnog petka novim klijentima koji se pretplate na vaš newslater ili se pretplate na vaše imejlove.

Program lojalnosti

Potražite kroz bazu podataka svojih klijenata za svoje najodanije i najčešće klijente, poput onih koji su se na vreme prijavili za sastanke i sa kojima ste uspostavili prijateljski odnos. Uzmite vremena da ih nagradite ekskluzivnom ponudom Crnog petka za dodatni tretman tokom njihove sledeće posete.

Crni petak je takođe dobro vreme da privučete staru klijentelu koja nije posetila salon ili rezervisala sastanak za neko vreme. Upotrebite zanimljivu liniju tema za svoju e-poštu da ciljate ovu specifičnu publiku i učinite je personalizovanijom.

 

Ponudite još neki tretman

Nagradite svoje klijente nadogradnjom osnovnih tretmana i paketa sa više premijum cena. Budite kreativni s tim i obezbedite za svoje klijente što više lepih iskustava u vašem centru u kojima će uživati i želeti da se vraćaju iznova i iznova.

Napravite prolaz „Koristi ga kada želiš“ i dozvoli ljudima da zahtevaju te nadogradnje kada žele.

Iskoristite društvenu dimenziju

Upotrijebite svoje društvene kanale da biste otkrili nekoliko vaših ponuda u vezi s crnim petkom, a zatim ih pošaljite mailom koji sadrži više informacija.

Ako ste nedavno predstavili novu uslugu ili uveli novi proizvod u svoj salon, Crni petak je savršena prilika da kupcima kažete nešto novo, istovremeno nudeći popust da podstaknete prodaju.

 Poklon kartice

Više potrošača kupuje poklon kartice nego što mislimo – posebno s Božićem na putu. Iskoristite to u potpunosti nudeći klijentima podsticaj kada kupe poklon karticu iz vašeg salona. Ili im dajte procenat od sledeće usluge ili im uručite  karticu određene novčane vrednosti za svaku poklon karticu koju kupuju.

Organizujte  događaj

Zašto jedan od najvećih dana kupovine u godini ne pretvoriti u događaj koji treba da proslavimo? Pokažite svoju zahvalnost tako što ćete klijente, kada dođu u salon, ponuditi pićem, hranom ili malim torbama dobrodošlice.

Smisao Crnog petka i sajber ponedeljka je u tome da ponudite sjajne akcije svojim klijentima. Međutim, nikako se ne radi samo o velikim popustima. Vaši klijenti će više reagovati na jedinstvene ideje kao što su takmičenja, pokloni i društveni događaji. Budite kreativni i zabavite se – i bez sumnje ćete dugoročno obezbediti listu novih klijenata!

Ako vam treba vremena da kreirate strategiju prodaje i marketinga za Social Media, obavezno podelite svoje ideje sa Lepota i Zver timom putem Facebooka i Instagrama..

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Advertisement

NAJČITANIJE

Otvaranje frizerskog salona Otvaranje frizerskog salona

Kako da otvorim Beauty centar ili frizerski salon? 14 saveta za uspeh u 2021.

BUSINESS

marketing saveti marketing saveti

50 saveta za uspešan marketing vašeg beauty centra

MARKETING

Kako pobediti u dizajniranju salona (čak ako je to i vaš prvi salon)

INNOVATIONS

kućni salon kućni salon

7 osnovnih saveta za pokretanje uspešnog kućnog salona

MENADŽMENT

Connect