Connect with us

MARKETING

Dan opuštanja: Načini za smanjenje stresa bez žrtvovanja posla

kako iskoristiti avgust do kraja

Avgust je vreme posvećeno opuštanju i odmaranju od stresa svakodnevice. Ipak, za marljive vlasnike malih biznisa koji to najviše zaslužuju, odmor možda neće izgledati realno. Voditi beauty ili spa centar je uvek zahtevan posao koji ne pauzira kada vi odmarate. Ideja o tome da ostanete kod kuće, čitate knjigu ili odlazite na piknik možda zvuči neostvarivo, ako ne i nemoguće.

 

Prema psihološkom udruženju, drugi i treći najčešći uzroci stresa su novac i rad – zvuči li poznato? U stvari, prema nedavnom izveštaju udruženja, novac je najvažniji razlog zabrinutossti vlasnika beauty i spa centara.

Zato, evo nekih načina kako vlasnici malih biznisa mogu iskoristiti dane za opuštanje – za relaksaciju i očuvanje zdravlja, ali bez ugrožavanja poslovanja.  

 

Novac

 

Vlasnici beauty centara  mogu iskoristiti kraj avgusta kao pravovremeni način za promociju novih i redovnih poslova. I kupci se moraju opustiti, pa zašto se ne bi opredelili baš za vaš beauty centar? Da biste povećali posete centru  možete preduzeti neke od ovih taktika:

 

Ponudite promociju u preostalim  danima avgusta meseca klijentima koji dolaze na neki tretman. 

Na primer, svi koji vas tih dana posete dobijaju besplatno lakiranje noktiju ili neki tretman. Čini se kontraproduktivno, ali klijenti će se potruditi da se maksimalno opuste jer dobijaju neke besplatne ili snižene usluge.

 

Slanje e-pošte

 

Ako nudite avgustovske promocije, proverite da li vaši klijenti znaju za to. Podelite e-mail sa detaljima o dostupnoj prodaji ili popustima, zajedno sa upečatljivom grafikom i brendiranjem, pa kada vaši klijenti pomisle „opusti se“, misliće i na vaš salon.

 

Promovišite se na društvenim mrežama. Koristite platforme društvenih mreža kao što su Tvitter, Facebook i Instagram kako biste povećali svest o avgustovskim promocijama. Možete čak da organizujete i takmičenje na društvenim mrežama: ko postavi najsmešnije ili najviše „pod stresom“ fotografije i taguje vaš centar, krajem avgusta dobija besplatan tretman.

 

Partnerstvo sa drugim biznisima. Povežite se sa drugim lokalnim biznisima za dvostruku vrednost. Da li se u blizini nalazi kafe ili smoothie bar? Možda kupci koji kupe neku od vaših dekadentnijih usluga posle dobijaju pola cene na osvežavajuće piće kako bi se osećali dodatno podmlađenim.

 

Posao

 

Kao vlasnik beauty ili spa centra vi ste stručnjak kada je u pitanju opuštanje vaših klijenata – ali šta to znači za vas? Ako ne možete da uzmete slobodan dan, iskoristite kraj avgusta  da razmislite kako da smanjite stres tokom cele godine. Postoje alati i taktike za uklanjanje svakodnevnih briga koje nas zaluđuju na poslu. Evo nekoliko koji vlasnicima malih biznisa mogu pružiti više mira:

 

Online rezervacija. Ako i dalje koristite fizičke kalendare za organizovanje i praćenje sastanaka, radite sebi na štetu. Realizacija online rezervacija ne samo da pomaže da očistite svoj sto i oslobodite se olovke i papira, već takođe omogućava rezervaciju dostupnom klijentu 24 sata dnevno. Nećete izgubiti posao jer vam nije bio na telefonu.

 

Podsetnici za tekst – Nedolasci su i  više nego frustrirajući – štetni su za vaše poslovanje. Ipak, pronalaženje vremena za podsećanje na zakazane termine  svakom kupcu je nepraktično, ako ne i nemoguće, za zaposlene. Automatizovanjem ovog procesa uvek možete pratiti klijente bez da razmišljate o tome.

 

Automatizovani marketing. Marketing je neophodan za uspeh malog biznisa, ali možda vam to nije osnovna stručnost. Znati kada poslati marketinške promocije i kome to može predstavljati teret. 

Pomoću marketing agencija  možete organizovati i kategorisati svoju bazu podataka prema tipu i istoriji kupca. Na taj način, kada imate odgovarajuću promociju, pravom kupcu će biti poslat e-mail – pri čemu osiguravate da automatski ne prevuče vaš sadržaj u mapu neželjene pošte.

 

Izveštaji o platama i prihodima bi mogli da vam potroše ceo dan ako im dozvolite – nemojte! Softver za upravljanje poslovanjem omogućava vam da izvlačite izveštaje o tome koliko novca zarađujete, od kojih proizvoda i od kojih zaposlenih. Dobijate dragocene uvide o svom poslu bez potrebe za ručnim proračunima.

 

U svetu malog biznisa, lečenje sebe može značiti usvajanje alata koji su vam potrebni za obavljanje vašeg posla. Smanjite nepotreban stres kako biste se mogli fokusirati na ono što najbolje radite: vođenje beauty i spa centra.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Advertisement

NAJČITANIJE

Otvaranje frizerskog salona Otvaranje frizerskog salona

Kako da otvorim Beauty centar ili frizerski salon? 14 saveta za uspeh u 2021.

BUSINESS

marketing saveti marketing saveti

50 saveta za uspešan marketing vašeg beauty centra

MARKETING

Kako pobediti u dizajniranju salona (čak ako je to i vaš prvi salon)

INNOVATIONS

kućni salon kućni salon

7 osnovnih saveta za pokretanje uspešnog kućnog salona

MENADŽMENT

Connect