Connect with us

MARKETING

Hajde da pričamo o digitalnom svetu milenijalaca

milenijalci, marketing, beauty centar

U vremenu kada je sadržaj kralj kakva su vaša iskustva sa vašim pratiocima iz generacije milenijalaca? Generacija milenijalaca, kao i one nakon njih postaju zasigurno glavni i većinski klijenti u vašim beauty centrima, ali da li znate da se na pravi način obratite upravo njima? Za vas smo osmislili četiri jednostavna koraka koja će vam pomoći da na najbrži i najbolji mogući način pokrenete komunikaciju i interakciju sa njima. 

Nemojte samo improvizovati

Razvijte strategiju prilagođenu razmišljanjima milenijalaca i generacije z. To znači sve, od onoga šta treba objaviti do kada objaviti.

Prema istraživanjima, vaš Facebook video oglas ima oko 3 sekunde da privuče pažnju vašeg gledaoca pre nego što pređu na sledeći slatki video mačka ili promociju velikog brenda. Isto tako, video-zapisi dobijaju više deljenja od bilo koje druge vrste posta. Odlazak? Svaki pratilac na vašim društvenim mrežama traži malo vremena sa vama. Razmislite o svakom postu kao kratkom razgovoru. Negujte taj odnos pravim, iskrenim sadržajem i otići ćete daleko.

 

Mala riba u velikom jezeru

Istraživanja iz 2019. godine pokazuju da na Instagramu ima dva miliona oglašivača mesečno. Štaviše, 80% korisnika prati bar jedan biznis. Korišćenje analitike za određivanje vremena kada se vaša publika najviše angažuje na društvenim medijima pomaže vam da se probijete  i pozicionirate se kao velika riba.

Na primer,  prema istraživanju, najbolje vreme za objavu na društvenim mrežama u 2019. godini, sugeriše da je zbog mobilne prirode Instagram aplikacije najbolje vreme za objavljivanje tokom ručka (od 11 do 13 sati) i uveče posle posla (19 sati do 21:00). S lakoćom možete biti na dohvat ruke vašeg klijenta.

Imate više sledbenika na Facebooku? Za maksimalno izlaganje svojim pratiocima najbolje vreme za objavu na Facebooku je tokom nedelje između 13:00 i 16.00 h. Verovatno je da vaši pratioci pregledaju feed dok sede za svojim stolovima. Sjajno je vreme da ponudite specijalne ponude, porazgovarate o paketima ili podsetite ih na prednosti članstva.

 

Svakom odnosu je potrebna granica

Za vaše poslovanje je ključno da razvijete čvrste smernice za to kako će se zaposleni angažovati na društvenim mrežama. Da li im je dozvoljeno objavljivanje? Da li imate određeno osoblje koji vam vodi profile na društvenim mrežama? Isto tako, koja su vaša pravila kako klijenti mogu da sarađuju sa vama? Izradite poslovne smernice i edukujte svoje osoblje kako biste osigurali da je vaša društvena mreža sigurno mesto za sve koji su uključeni.

 

Lak uticaj

Influenseri su postali autoritet u svetu društvenih mreža. Ovo je trenutni oblik koji ljudi smatraju neprocenjivim kada pokušavaju nešto po prvi put. Ali, Vi imate tajno oružje. Imate snagu kreativnih, ugrađenih influencera koji rade tačno unutar vaša četiri zida. Podstaknite kreativnost svojih zaposlenih i iskoristite njihove umetničke sposobnosti isticanjem njihovog rada na vašim kanalima društvenih mreža. Klijenti mogu videti svoje omiljene stiliste, a vi dobijate kredibilitet i preglede.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen + 9 =

Advertisement

NAJČITANIJE

Otvaranje frizerskog salona Otvaranje frizerskog salona

Kako da otvorim Beauty centar ili frizerski salon? 14 saveta za uspeh u 2021.

BUSINESS

marketing saveti marketing saveti

50 saveta za uspešan marketing vašeg beauty centra

MARKETING

Šta bi trebalo da znate o milenijalcima i generaciji Z?

MENADŽMENT

kućni salon kućni salon

7 osnovnih saveta za pokretanje uspešnog kućnog salona

MENADŽMENT

Connect