Connect with us

MARKETING

Izrada jesenje marketinške strategije

jesenji marketing plan, strategija razvoja brenda, strategija za beauty centar

Nova sezona zahteva novu strategiju.

 

Sada je vreme da razvijete svoju jesenju marketinšku strategiju.

U jednom od naših prethodnih blog postova o marketinškoj strategiji predložili smo vam da izgradite zamah za jesen. To je zato što je leto obično sporije godišnje doba za posao, jer se svi fokusiraju na uživanje u svom teško zarađenom odmoru.

Ako je vaš brend imao sporu prodaju, leto je bilo savršeno vreme za pripremu za procvat poslovanja kada se približavaju jesen i zima. Ovo može uključivati jačanje odnosa sa klijentima, kao i razvijanje novih. Takođe ste mogli razvijati novi sadržaj ili novi logo da biste privukli nove kupce. Ili ste možda polako stvarali glasine oko novog proizvoda koji ste lansirali. U svakom slučajuj, sada je vreme da započnete primenu svoje jesenje strategije i ubirate plodove vašeg letnjeg rada.

Ako se niste fokusirali na izgradnju zamaha, nema potrebe za brigom. Još uvek postoje načini za kreiranje solidne jesenje marketinške strategije.

 

Sezona je škola

 

Septembar označava kraj leta, pa se učenici vraćaju u školu. Mogla bi biti dobra ideja da se koriste okolne škole i fakulteti za promociju vašeg beauty centra jer svi žele da izgledaju lepo i zdravo. Možda se vaš posao može predstaviti na univerzitetu i educirati studente o vašim važnim temama i trendovima u vašoj industriji. To je odličan način za prikazivanje misaonog vođstva i možda čak i regrutovanje studenata koji bi mogli tražiti staž.

 

Vizualni

 

Jesen je apsolutno lepa. Listovi i pejzaži se menjaju u očaravajuće boje, usevi obiluju, a Noć veštica donosi  zabavne i zanimljive kostime. Drugim rečima, jesen je savršena sezona za početak usavršavanja vaše veze sa fotoaparatom i fotografijama uopšte. 

Ako niste napravili Instagram i Pinterest, uvrstite to u vašu markentinšku strategiju ili učinite  odmah! Možda mislite da ove dve društvene medijske platforme nisu baš za vašu industriju … ali verovatno grešite. To je sjajan način humanizacije vašeg brenda i prikazivanja vaših proizvoda i usluga.

Slike i grafike su važan deo svake marketinške strategije, pa ako ih niste koristili … sram vas bilo!

 

Konkursi

 

Jedan od načina za korišćenje slika je održavanje takmičenja! Možda biste mogli da tražite ljudima da ponesu svoj najbolji kostim za Noć veštica ili da pošalju fotografiju koja najbolje predstavlja jesen!

 

Promenite svoj logotip

 

Da li su vaš logo i veb-lokacija zastareli? Ovo je možda pravo vreme za ponovno brendiranje vašeg biznisa. Ako ste zadovoljni svojim trenutnim logotipom, možda će vam biti zabavno privremeno ga promeniti. Na primer, budući da je oktobar sezona Noći veštica, možda biste mogli privući paukovu mrežu da biste skrenuli pažnju na logotip kako bi se poklopio sa praznikom.

 

Volontiranje

 

Ako biste pretraživali veb-sajtove raznih  brendova, verovatno ćete videti stranicu posvećenu učešću zajednice. 

Volontiranje je odličan način da pokažete svoje učešće u zajednici… a da ne spominjemo da je zabavno. Možete da otpremite slike o vama i vašem timu koji učestvuju u šetnjama ili trkama ili možete pokrenuti kampanju za prikupljanje donacija korišćenjem Facebooka. To  može biti tako jednostavno kao što je integrisanje činjenica i statistika o dobrotvornim organizacijama u vašu marketinške strategije na društvenim mrežama.

 

Evo nekih značajnih datuma koje bi trebalo imati na umu.

 

Oktobar je:

Mesec svesti o raku dojke

Mesec svesti o nasilju u porodici

Novembar je:

Mesec svesti o raku pluća

 

Pripremite se za prazničnu sezonu

 

Ako imate na veb-sajtu opciju  za e-trgovinu, obratite pažnju. Moglo bi se činiti daleko, ali praznici su iza ugla. Ako imate proizvod za koji se nadate da ćete ga predstaviti za praznike, počnite ih promovisati odmah! Uhvatite zamah i pobudite uzbuđenje tako da ćete, kad se konačno pokrene, videti bum u prodaji.

Takođe, budite sigurni da je vaš veb-sajt za e-trgovine spreman da privuče kupce i da se bavi tim prodajama pre početka velikih akcija za Crni petak. Budući da se na ovaj dan događa mnogo prodaja i transakcija, neophodno je da vaš veb-sajt bude bez grešaka. Od Crnog petka do kraja godine trebalo bi da koristite i funkcije naloga za društvene mreže poput Facebook oglasa.

Da li smatrate da su ovi predlozi korisni za vašu jesenju marketinšku strategiju? Ili imate neke ideje koje nismo spomenuli? Obavestite nas! Voleli bismo da dobijemoi vaše povratne informacije!

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Advertisement

NAJČITANIJE

Otvaranje frizerskog salona Otvaranje frizerskog salona

Kako da otvorim Beauty centar ili frizerski salon? 14 saveta za uspeh u 2021.

BUSINESS

marketing saveti marketing saveti

50 saveta za uspešan marketing vašeg beauty centra

MARKETING

Kako pobediti u dizajniranju salona (čak ako je to i vaš prvi salon)

INNOVATIONS

kućni salon kućni salon

7 osnovnih saveta za pokretanje uspešnog kućnog salona

MENADŽMENT

Connect