Connect with us

INNOVATIONS

Kako pobediti u dizajniranju salona (čak ako je to i vaš prvi salon)

budžet, uređenje entgerijera, uređenje salona, slaon

Dizajn funkcionalnog i atraktivnog centra ili banje koji predstavlja brend i viziju je za neke, najuzbudljiviji deo otvaranja posla. Za druge, neznanje odakle početi, može čitavo iskustvo pretvoriti u noćnu moru.

Izbegavanje jaza brenda

Dizajn enterijera ili uređenje vašeg beauty centra treba da odražava ličnost vašeg biznisa. Istovremeno bi trebalo da podrazumeva brendiranje, kao i da  masovno razmotri i uzme u obzir vaše ciljno tržište. Počnite od razmišljanja o tome koga zapravo vi pokušavate da privučete u vaš centar i kakvu atmosferu želite da stvorite za klijente.

  • Da li bi vaš stil uređenja bio privlačan vašem idealnom klijentu?
  • Da li će vaš centar biti oaza mira u prometnom gradu?
  • Da li biste radije bili cool, savremeni salon sa dizajnerskim nameštajem za profesionalce 40+?
  • Da li će to biti azijsko nadahnuto odmaralište sa sarijem i bambusom za klijente pod stresom?
  • Ili možda, da li će to biti udoban beg od kuće sa mekim nameštajem i mirisom tople, sveže kafe?

Nema ničeg lošeg u tome što volite ideju da imate limun zeleni salon u kojem odzvanja najnovija R&B lista ili američki salon inspirisan klasikom 1950-ih sa džuboksom. Međutim, ključno je shvatiti da bilo koji izbor da napravite može potencijalno obeshrabriti baš one ljude koje pokušavate da privučete. Prilikom dizajniranja salona potrebno je dugo i teško razmišljati o klijentu iz snova i vrsti salona koji bi želeli da posete.

Kako to postići: dizajn vs ograničenja budžeta

Sakupljajte inspiraciju na Instagramu, Pinterest – u, Google – u,  časopisima, banjama, restoranima, hotelima i pratite dizajnere enterijera i blogere na društvenim medijima. Inspiracija je svuda! Samo je potrebno potražiti.

Na koji način ćete se  boriti sa dizajnom i prilagođavanjem stila vašeg beauty centra ciljnim grupama zavisi od vašeg budžeta. Moraćete da znate tačno koliko imate na raspolaganju – plus fond za vanredne situacije za neočekivane poslove – i to ćete morati da uzmete u obzir prilikom izrade početnih troškova. Bilo da su vam potrebne usluge vodoinstalatera, građevinara, dekoratera, električara, prodavca ili dizajnera, budite precizni u poslu koji želite i uvek dobijajte pune pismene ponude, a ne ‘procene.’ Ne želite neugodna iznenađenja !

Kompanije za dizajn beauty i spa centra 

Ako vaš budžet omogućava uslugu po narudžbi, obratite se dizajnerskoj kompaniji koja je specijalizovana za opremanje salona. Mogu da rade sa vama kako bi optimizovali prostor koji imate i imaće pristup specijalnim proizvodima i salonima nameštaja. Potražite kompanije na mreži, pogledajte njihov posao i nabavite fiksnu cenu posla, pazeći da detaljno predstave sve što će učiniti za vas.

Kompanije za nameštaj salona

Ako se vaš budžet ne rasteže toliko, pogledajte lokalne dobavljače kose, noktiju ili kozmetike. Često imaju kontakte za kompanije salonskog nameštaja koje nude uslugu dizajniranja.

Dizajneri enterijera

Ako je raspored u redu i ne treba raditi veće radove, dizajner enterijera mogao bi biti odgovor na sve vaše probleme. Imaju bogatstvo znanja koje će vam pomoći da oživite vaše ideje.

Recite im svoju viziju (ako je imate) ili im recite za šta će se prostor koristiti i pustite ih da rade svoj posao. Mnogi će sastaviti tablu sa raspoloženjem i digitalne crteže kako biste mogli videti kako će izgledati vaš novi salon. Ako imate nizak budžet, potražite ideje u drugim salonima na mreži i razmislite o tome da ponovo stvorite izgled uz pomoć stolarije i ukrasa, što bi bila najmanje skupa opcija.

Organizovanje / optimizacija vašeg prostora

Kada planirate izgled, pokušajte da efikasno koristite svaki centimetar. Budite kreativni i iskoristite prostor u skladu sa tretmanima koje nudite, ostavljajući dovoljno prostora za ugodan rad. Predlošci nacrta dostupni su za preuzimanje putem interneta, tako da ako imate budžet i to radite sami, izmerite salon i napravite neke planove. Na internetu postoji puno informacija koje će vam pomoći u tome.

 

Započnite kroz sve tretmane koje ćete nuditi i napravite spisak svog nameštaja i opreme koja će vam biti potrebna za obavljanje svake od ovih usluga. Uzmite u obzir i nivo udobnosti svojih klijenata, kao i stil, lakoću čišćenja i one sa ograničenim prostorom, multifunkcionalne skladišne prostore.

Još nekoliko saveta

Vaš identitet brenda uvek treba da bude u prvom planu vašeg planiranja prilikom dizajniranja salona. Ovo je vaš san. Samo vi znate kakvu vibraciju želite da stvorite ili kako ona izgleda u vašem umu. Izvucite te ideje iz glave  na papir ili potražite stručnjake koji će vam pomoći da otkrijete šta želite da stvorite. Uvek uzimajte u obzir svog klijenta iz snova kada donosite važne odluke. Ako možete dobiti uvid u to što biste voleli, onda ste na pola puta!

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Advertisement

NAJČITANIJE

Otvaranje frizerskog salona Otvaranje frizerskog salona

Kako da otvorim Beauty centar ili frizerski salon? 14 saveta za uspeh u 2021.

BUSINESS

marketing saveti marketing saveti

50 saveta za uspešan marketing vašeg beauty centra

MARKETING

kućni salon kućni salon

7 osnovnih saveta za pokretanje uspešnog kućnog salona

MENADŽMENT

Šta bi trebalo da znate o milenijalcima i generaciji Z?

MENADŽMENT

Connect