Connect with us

MARKETING

Najvažnije stvari koje morate uraditi i one koje nikako ne smete u marketingu vašeg beauty centra

Najvažnije stvari koje morate uraditi i one koje nikako ne smete u marketingu vašeg beauty centra

Društvene mreže su izuzetno važno marketinško sredstvo za vaše poslovanje koje vam pomaže da privučete nove klijente, sarađujete sa stalnim klijentima i delite svoj jedinstveni glas u industriji. Kada iskoriste svoj puni potencijal, društveni mediji će proširiti vaš digitalni domet i bazu publike.

 

5 poteza koje treba raditi i 5 poteza koje nikako ne smete raditi  na društvenim mrežama

Izdvojili smo pet najboljih praksi za maksimiziranje vaših društvenih platformi:

 

NE: Objavljivati samo da bi se objavljivalo

Najuspešniji brendovi na društvenim mrežama uzimaju vreme da planiraju svoj sadržaj. Svaki post je strateški planiran u  kombinaciji sa samopromocijom, inspirisan i svakodnevnim događajima u vašem poslu. Objavljivanje bez ikakve strategije zaista stvara problem. Štaviše, 30% korisnika društvenih mreža ne prati brendove koji koriste žargon ili sleng koji ne odgovaraju marki.

DA: Prilagodite svoj sadržaj

Iako je lako povezati naloge na društvenim mrežama i deliti sadržaj na platformama, uzmite vremena da upoznate svoju publiku. Vaša Facebook publika može biti potpuno drugačija od pratilaca na vašem Instagramu. Prilagođavanje vašeg sadržaja pojedinačno za svaku platformu pomoći će povećanju angažmana i dosega.

 

NE: Budite previše lični

Koliko god da ste u iskušenju da delite noćni izlazak u grad sa prijateljima ili video snimak vašeg deteta kako se glupira, poslovni profil nije mesto za to. Izbegavajte da postanete previše lični u postu i komentarima koji se ne odnose na vaš brend. Ne rizikujte da nekoga uvredite ili budete percipirani kao neprofesionalni.

 

DA: Delite iza scene

Dok su društvene mreže sjajno promotivno sredstvo, takođe su i sjajno sredstvo za pripovedanje priča. Neka klijenti vide ljude koji stoje iza brenda. Sadržaj koji stoji iza scene humanizuje vaš beauty ili spa centar i čini ga zanimljivim. Koristite funkcije poput Instagram priča da biste delili slike i video-zapise koji su malo manje uglađeni od onoga što objavljute u feed-u. Klijenti će ceniti transparentnost.

 

NE: Premalo ili previše

Koliko objavljujete je delikatna ravnoteža koja u velikoj meri zavisi od vaše publike. Međutim, previše objavljivanja može zasititi feedove pratilaca, dok retko objavljivanje može prouzrokovati i smanjenje praćenja. Studije pokazuju da 18% korisnika društvenih medija ne prati brendove koji su previše tihi.

 

DA: Objavljujte sa doslednošću

Najuspešniji nalozi na društvenim mrežama objavljuju najmanje tri puta nedeljno i obično koriste isti filter ili paletu boja. Dosledno objavljivanje omogućava sledbenicima da odmah odaberu vaše postove dok se kreću kroz njihove feedove, čime se povećava prepoznatljivost marke.

 

NE: Uklonite postove samo zato što su negativni

Način reagovanja na negativan komentar može dovesti nove klijente i ojačati odnos sa trenutnim klijentima. Nemojte da vas obeshrabri loš komentar i ne shvatajte lično; umesto toga, neka to radi za vas. Potrošite manje vremena fokusirajući se na to kako se možete osloboditi negativnih komentara, a više vremena usredsređujući se na to kako da ispravite situaciju koja je izazvala negativan komentar.

 

DA: Komunicirajte sa svojom publikom

Jedna od mnogih prednosti društvenih mreža je ta što nije jednosmeran komunikacijski kanal, zato to i iskoristite! Uvek se potrudite da sarađujete sa svojom publikom, jer 15% korisnika društvenih mreža prati brendove koji ne reaguju na njih.

 

NE: Odustanite od organskog dosega

Ako se pravilno koriste, alati poput označavanja i hashtagovi mogu vam pomoći da proširite domet svojih proizvoda. Odvojite vremena da pogledate svoju statistiku kako biste ustanovili koja je najbolje vremene za objavu i koja vrsta sadržaja najbolje deluje na svakoj od vaših društvenih platformi.

 

DA: Sponzorišite vaše objave

Malo pomalo može doći i do većeg praćenja vašeg profila. Facebook i Instagram vam omogućavaju da ciljano publiku usmerite skoro pa na boju njihovih pantalona! Ova vrsta segmentacije povećava verovatnoću da će je gledaoci pratiti ili pretvoriti u konverziju.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × three =

Advertisement

NAJČITANIJE

Otvaranje frizerskog salona Otvaranje frizerskog salona

Kako da otvorim Beauty centar ili frizerski salon? 14 saveta za uspeh u 2021.

BUSINESS

marketing saveti marketing saveti

50 saveta za uspešan marketing vašeg beauty centra

MARKETING

Šta bi trebalo da znate o milenijalcima i generaciji Z?

MENADŽMENT

kućni salon kućni salon

7 osnovnih saveta za pokretanje uspešnog kućnog salona

MENADŽMENT

Connect