Connect with us

MENADŽMENT

Prava cena: Jednostavan vodič za podešavanje cena u vašem beauty centru

cenovnik
kako formirati cenovnik u vašem beauty centry

Industrija lepote, naročito broj beauty centara  porastao je za 2,4% i dostigla prihod od 46 milijardi dolara u 2018. godini. Jedno istraživanje je otkrilo da beauty centri u proseku donose prihod i do jedan milion godišnje. Ako kojim slučajem  vi nemate zadovoljavajuće prihode, možda cenovnik vašeg beauty centra treba popraviti.

Pročitajte naš najnoviji blog da biste saznali kako da podesite cene u centru.

 

Utvrdite šta održava centar otvorenim

 

Mnogi vlasnici beauty centara ne znaju svoju jedinstvenu cifru. Ovo je mesečni iznos koji je potrebno da zaradite kako biste poslovali uspešno i uspeli da plaćate kiriju i druge obaveze.

Zatim, razmislite koliko koštaju vaše prosečne usluge. Recimo da je to 1500 dinara.  Sve što treba da učinite je da podelite prethodni iznos sa prosečnom cenom usluge.

Na taj način ćete saznati koliko klijenata vam treba mesečno da biste poslovali uspešno. Zatim podelite taj broj klijenata sa brojem radnih dana u toku meseca.

Ovo će vam reći koliko vam klijenata treba dnevno da biste zadržali vaš beauty centar otvorenim.

Jednom kada primenite  matematiku prema ovom osnovnom proračunu, počećete da shvatate koliko je to izvodljivo. Poznavanje vašeg ravnomernog broja od vitalnog je značaja za dobro razumevanje vašeg poslovanja.

Jednom kada saznate koliko treba da zarađujete svakog dana i meseca, vreme je da razmislite koliko vredite.

 

Izračunajte  koliko vredite

 

Ako ste novi i tek počinjete, možda nećete imati samopouzdanja i iskustva da podesite cene beauty centra. I to je u redu. Na ovom našem blog postu možete pročitati nešto više o tome. 

Ako se ovim poslom bavite više godina i usrećili ste stotine klijenata, onda znate da vredite više od početnika.

Takođe, razmislite šta je ono što je jedinstveno u vašem centru  ili šta to dodatno nudi vaš beauty centar. Sve što ponudite i zbog čega  se odvajate od konkurencije trebalo bi da se odrazi na cenu vašeg rada. U ovom našem blog postu možete pročitati kako da odredite šta vas to odvaja od vaše konkurencije.

Uvek razmislite o iskustvu klijenta kada postavljate cene vašeg salona.

 

Pojednostavite svoj cenovnik 

 

Ovaj se savet može činiti kontraproduktivan, ali verujte nam, to je najbolja opcija. Kada obrazac vašeg cenovnika ima na desetine opcija sa nekoliko podopcija za svaku uslugu, to je zbunjujuće.

Ne samo za vaše klijente, već i za vaše zaposlene. Vaš tim može nehotice izabrati pogrešnu opciju tokom procesa naplate.

Vašim klijentima zaista nije potrebno toliko opcija za frizuru. Vlažni rez, suv, grubo suv, zalizan. Ne moraju biti različite cene za svako prilagođavanje. Neka to bude što jednostavnije  za vaš tim i za vaše klijente.

Razmislite na ovaj način. Kada ste u restoranu, možete naručiti svoje predjelo i izabrati više priloga za jednu cenu. Ako kažete da ne želite sira na burgeru, ne plaćate manje.

Zato se pridržavajte cena u centru  koje ga čine jednostavnim. To će smanjiti prenisko plaćanje i pomoći će klijentima da znaju koliko će platiti.

 

Ukinite  popuste

 

Popusti zvuče kao odličan način za privlačenje novih klijenata, odnosno mogu biti odličan način za privlačenje. Ali u stvari, postoje bolji načini za prikupljanje nove klijentele bez da snizite vaše cene sa vašeg cenovnika.

Zapamtite, popusti snižavaju vašu vrednost. Recimo kada nudite popust za studente ili starije osobe, vi dalje obavljate istu količinu posla kao i svi drugi.

Pa zašto biste tim klijentima dali sniženu cenu? Skinite popuste sa cenovnika svog beauty centra.

Verovatno klijenti ne dolaze kod vas zbog tih par stotina dinara  koje dobijaju kao popust na usluge. Ipak, ako niste sigurni da li ćete se zasigurno rešiti popusta, rezervišite popuste za dane kada imate manje posla, takozvane spore dane.

Na ovaj način, vaši najprometniji  termini popunjavaju se klijentima koji plaćaju punu cenu. Sa druge strane, popusti će privući malo više saobraćaja ka vašim sporim danima. Ali ako mislite da je ovo najluđa biznis ideja koju kod nas možete pročitati pogledajte šta smo pisali u ovom blogu 

 

Kontrolišite lošu naplatu

 

Vaš tim želi biti ljubazan prema svojim klijentima, ali ako ne naplaćuju punu cenu usluga, umanjuju profit vašeg salona.

Čak i nekoliko desetina dinara  ovde i tamo može dovesti do više  stotina dinara tokom nedelje. Obavezno edukujte svoj tim o tome kako potcenjivanje šteti vašem poslu.

Jedan od najboljih načina na koji možete sprečiti svoj tim da menja cene je korišćenje softvera za pravu prodajnu lokaciju.

 

Potrebno je da vaš cenovnik beauty centra bude – ni visok, ni nizak,  već upravo tačan

Cilj vlasnika centra je da cene na cenovniku budu tačne. Želite da cena bude dovoljno niska da biste mogli da obezbedite konstantne klijente, ali istovremeno i  dovoljno visoka da dobijate kompenzaciju za svoju vrednost.

Zapamtite, preniske cene mogu imati negativne efekte na poslovanje vašeg centra. Naravno, u početku ćete možda imati puno klijenata. Ali, može biti veoma teško podići cene nakon što se klijenti naviknu na tenutne, niske cene.

Takođe, niske cene mogu signalizirati nekvalitetnu uslugu. To nije reputacija koju želite da urežete za svoj beauty centar.

 

Dodajte vrednost svojim uslugama

 

Ako ste razrađen beauty centar, moguće je povećati cene bez gubitka klijenata. Pročitajet kako je to jedan naš klijent uradio na ovom blogu.

Da biste zadržali klijente i da bi oni bili lojalni i srećni, usredsredite se na dodavanje vrednosti njihovom iskustvu. Ne mora vas koštati novca da biste dodali neke bonus usluge.

Vrući peškir posle šišanja ili masaže glave tokom pranja kose ne košta vas ništa osim nekoliko dodatnih trenutaka vremena. Naravno, možete kreirati i program lojalnosti koji će ponuditi lojalnim klijentima nagrade.

Samo se trudite da ponudite malo više kako bi vaši klijenti bili zadovoljni uz neophodan osećaj da dobijaju dobru vrednost za svoj novac.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 5 =

Advertisement

NAJČITANIJE

Otvaranje frizerskog salona Otvaranje frizerskog salona

Kako da otvorim Beauty centar ili frizerski salon? 14 saveta za uspeh u 2021.

BUSINESS

marketing saveti marketing saveti

50 saveta za uspešan marketing vašeg beauty centra

MARKETING

Šta bi trebalo da znate o milenijalcima i generaciji Z?

MENADŽMENT

kućni salon kućni salon

7 osnovnih saveta za pokretanje uspešnog kućnog salona

MENADŽMENT

Connect